Opleiding commercieel medewerker

Is een commerciële baan iets voor jou, maar heb je niet de kwalificaties? Wat dacht je van een opleiding commercieel medewerker. Je leert allerlei zaken rondom de commerciële aspecten van een bedrijf en kunt aan de slag als commercieel medewerker. Bovendien is dit een mooi startpunt om door te kunnen groeien. Je kunt natuurlijk verder studeren om door te groeien, maar wie in een bedrijf start als commercieel medewerker heeft ook veel kansen om door te groeien naar andere, hogere functies. Zo bepaal jij jouw manier van groeien – of juist niet.

Twee diploma’s voor één opleiding

De opleiding commercieel medewerker van Fabius opleidingen bestaat uit 40 lessen. De eerste 30 lessen gaan over de administratieve kant van de opleiding. Je bent die weken eigenlijk bezig met de opleiding administratief medewerker. Je haalt daar tijdens je opleiding commercieel medewerker dus sowieso een diploma voor. De laatste 10 weken gaan meer over het commerciële aspect. Hierin komen bijvoorbeeld verkoopgesprekken aan bod, maar ook de wettelijke aspecten van commercie en administratieve afhandeling. Hierna ben je klaar voor de functie van commercieel medewerker.

Doorgroeimogelijkheden

Het diploma dat je ontvangt aan het einde van je opleiding commercieel medewerker is vergelijkbaar met mbo 3 niveau. Je kunt hiermee goed aan de slag als commercieel medewerker. Vanuit deze functie kun je doorgroeien tot bijvoorbeeld accountmanager of verkoper. De doorgroeimogelijkheden hangen natuurlijk af van het bedrijf waar je gaat werken. Een groter bedrijf heeft vaak meer kansen, maar ook meer concurrentie. Je zal jezelf dus na de opleiding commercieel medewerker ook op de werkvloer moeten bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *