Logistiek vacatures zijn er volop!

Logistiek vacatures zie je overal. En dat is niet zo gek. Alles dat met vervoer te maken heeft, valt onder logistiek. Dus zoekt een groot magazijn een heftruckchauffeur? Dan is dat een logistieke functie. Zoekt een verhuisbedrijf een planner? Dan is dat ook een logistieke functie. Je kunt dus een baan hebben in de logistiek en zelf niet eens over een (groot) rijbewijs beschikken. Dat hoeft geen probleem te zijn. Er zullen altijd spullen vervoerd moeten worden en er zullen altijd planningen gemaakt moeten worden. Ook moeten vrachtwagens geladen en gelost worden. Logistiek vacatures zijn dus overal te vinden!

Solliciteer online naar logistiek vacatures

Als je op bovenstaande site de baan van je dromen ziet staan, aarzel dan niet langer en solliciteer! Dat is al in een paar minuten geregeld. Zeker wanneer je van te voren al goed naar je cv hebt gekeken en deze hebt aangepast. Normaal gesproken is een sollicitatiegesprek altijd een persoonlijk gesprek. Je geeft je gesprekspartner een hand en gaat tegenover elkaar een goed gesprek aan. Dat gaat voorlopig niet. Daarom is de sollicitatieprocedure voor de duur van de corona-crisis aangepast. Ben jij door naar de volgende ronde? Dan volgt een sollicitatiegesprek via de telefoon of zelfs via het internet. Iets minder persoonlijk, maar wel zo veilig.

Er is momenteel veel behoefte aan logistiek medewerkers

Dat weet je al als je maar één keer het journaal hebt gekeken. De winkels worden compleet leeggehamsterd. Die lege schappen vullen zich niet vanzelf, daar zijn logistiek medewerkers voor nodig. Van magazijnmedewerkers tot heftruckchauffeurs, van vrachtwagenchauffeurs tot vakkenvullers. Dit zijn, zoals we dat nu noemen, cruciale beroepen. Mensen die aan het werk moeten blijven om ons land toch draaiende te houden. Dat wil ook zeggen dat deze mensen de kans lopen met corona in contact te komen. Een afstand van minimaal 1,5 meter en continu schoonmaken en handen wassen is en blijft dan ook van belang.

Logistiek medewerker en toch thuis aan het werk?

Bij de logistiek vacatures staat eigenlijk ook altijd wel een planner. Dit kan, bijvoorbeeld, gaan om de planning van een taxibedrijf, een verhuisbedrijf of een planner voor het bevoorraden van supermarkten. Als planner hoef je niet perse de deur uit. Je kunt je werk doen vanachter je laptop of de desktop die je van je werk meeneemt. Ook een planner heeft een cruciaal beroep. Je moet er toch niet aan denken dat de supermarkten leeg blijven of dat er geen brandstof meer wordt geleverd bij tankstations?