Lichttherapie lamp

lichttherapie lamp

Ik ben iemand die ‘s ochtends voortdurend moe is, zelfs met vier shots espresso en zeven uur slaap. Met zoveel hype rond de lichttherapie lamp als een niet-voorgeschreven behandelingsoptie voor mensen die stemmingswisselingen en vermoeidheid ervaren tijdens de wintermaanden, wist ik dat ik het een kans moest geven!

Zonlicht is erg brelangrijk

Lange periodes van duisternis en een gebrek aan blootstelling aan de zon zorgen ervoor dat je slaap-waakritme wordt uitgeschakeld. Zonnelampen stellen het opnieuw in en ze verhogen de productie van hormonen die je humeur en energieniveaus opkrikken.
Deze lampen leveren 10.000 lux (ook bekend als een meting van de lichtintensiteit) via een full-spectrum LED-verlichting die UV-vrij is. Bovendien heeft de lamp zelf verschillende standen waardoor je de intensiteit van de lamp kunt aanpassen.

lichttherapie lamp

Aanvullende therapie voor thuis

Als je ooit een lichttherapielamp wilde proberen – als aanvullende behandeling voor een psychische aandoening of gewoon om jezelf een boost te geven voor het werk – is het de moeite waard om dit met je arts of therapeut te bespreken. Lichttherapielampen zijn geen wondermiddel tegen vermoeidheid of depressie, maar als iemand met beide zal ik het blijven gebruiken als aanvullende therapie.