E-sigaretten, beter dan normale sigaretten?

Je hoort er mogelijk erg veel over: e-sigaretten. Dit zijn elektrische sigaretten, maar werken heel anders dan de normale sigaretten die je in de winkel koopt. Maar eigenlijk werkt het juist veel beter, en dat op veel gebieden. Zo is de e-liquid, veel goedkoper dan normale sigaretten. Dit is de vloeistof die je rookt. Ben je benieuwd geraakt over de mogelijkheden? Lees dan vooral verder.

De mogelijkheden

e-liquid

Je zou misschien denken, wat zouden mogelijkheden moeten zijn van zo’n e-sigaret? Waarom is het beter? Het antwoord op die vraag ligt vooral in het gebied van kosten, hoeveelheid nicotine, en de smaken. Zoals we al eerder hebben aangegeven, is het roken van e-sigaretten veel goedkoper dan normale sigaretten. De e-liquid is namelijk veel goedkoper. Je hoeft alleen de e-sigaret eenmalig aan te schaffen, wat iets duurder is. De vloeistof die erin gaat, kost je minder dan normale sigaretten. En dat is natuurlijk erg aangenaam, want roken is een dure ‘hobby’.

e-liquid

Tevens kun je bepalen welke smaak je erin doet. Aardbeien? Of framboos? De keuze is aan jou! Zo kun je bijvoorbeeld ook regelmatig de smaken afwisselen. Of simpelweg jouw favoriete smaak aanhouden. Ten slotte kun je e-sigaretten gebruiken als een stap naar het stoppen met roken. Je kunt namelijk de hoeveelheid nicotine in de vloeistof zelf bepalen. Op deze manier kun je het roken rustig aan afbouwen, door de nicotine inname te verminderen. Mocht je dat willen, dan kun je na verloop van tijd ook stoppen met e-sigaretten.