Dit heb je nodig om een website te maken

basiscursus websites maken

In deze tijd is het heel belangrijk dat je als bedrijf zichtbaar bent op internet. Je hoeft niet dagelijks actief zijn, maar zorg ervoor dat je vindbaar bent. Een website is een goed online visitekaartje. Dit kun je zelf bouwen. Je kunt een basiscursus website maken volgen of je kunt gewoon zelf aan de slag gaan. Maar wat heb je nu precies nodig om een website te maken? In dit artikel leggen we je hier alles over uit.

basiscursus websites maken

1. Bestel een domeinnaam en hosting

Als je een website gaat maken, heb je in ieder geval een domeinnaam en hosting nodig. De domeinnaam is de unieke URL waaronder jouw website vindbaar is. Denk bijvoorbeeld aan Websitebuilder.nl. Door middel van hosting wordt jouw website in de lucht gehouden, waardoor iedereen het kan bezoeken. Een domeinnaam en hosting kun je aanschaffen bij een hosting provider.

basiscursus websites maken

2. Installeer een websitebuilder

Het is sterk aan te raden om bij het maken van een website te werken met een websitebuilder. Er is ook een mogelijkheid om alles zelf te coderen, maar dit kost veel tijd en is ontzettend lastig. Met een websitebuilder hoef je alles alleen vorm te geven en hier komt helemaal geen code aan te pas.