De voordelen van een stoombad

stoombad

Crèmes, make-up, vervuiling, invloed van het weer….onze huid heeft reiniging nodig en de huid van ons gezicht is het meest blootgestelde deel van ons lichaam. Dagelijkse reiniging, hoe voorzichtig dit ook gebeurd, is niet voldoende om de verschillende onzichtbare deeltjes die zich daar vestigen te verwijderen en de poriën van onze huid te ontstoppen. In het beste geval heb je een doffe en vermoeide teint en in het slechtste geval heb je vlekken op je huid. Een regelmatig stoombad (eenmaal per week voor de normale of vette huid en eenmaal per twee weken voor de gevoelige huid) geeft je een frisse kleur en stralende en gezonde huid.

stoombad

Het verschil tussen een stoombad en sauna

Het stoombad (hamam) is van Arabisch-Turkse afkomst en is een heet en vochtig dat bevorderlijk is voor oosterse schoonheidsrituelen. In het Arabisch betekent “hamam” “heet water”, de temperatuur is tussen de 20 en 50 ° C. De sauna komt daarentegen uit Scandinavië en is een droog ‘stoombad’ dat zich afspeelt in een volledig houten hut. Binnenin vind je verwarmde vulkanische stenen. Als je water op deze stenen giet, blijft de hitte van de sauna droog (niet meer dan 20% luchtvochtigheid) en de temperatuur zeer hoog (tussen 70 en 100 ° C).

stoombad

De zachtheid

Het belangrijkste voordeel van het stoombad is de zachtheid. Het is een echt huidverzorgingsproduct dat de poriën diep gehydrateerd en reinigt. Je kunt ook etherische oliën met verschillende voordelen gebruiken na het bad. Dit is om te zuiveren, irritaties te kalmeren, enz. Een stoombad is een reinigingsmanier zonder chemicaliën, alleen stoom en niet anders. Een gevoelige huid zal de zachtheid van de stoom waarderen en ook voor iemand met een vette huid is het een geweldige manier om de poriën te reinigen. De installatie wordt geheel door ons gedaan en we onze stoombaden passen in elk type huis. Je kunt ons contacteren of bezoeken voor meer informatie. Als je tijdens de openingstijden niet beschikbaar bent, aarzel niet om met ons een afspraak te maken op een tijdstip die je beter past.